(recept
si oblíbilo 44 návštěvníků)
LITÉ TVAROHOVÉ ŘEZY
Potřebné ingredience
TMAVÁ ČÁST: 2 vejce, 200 g cukru krupice, 150 ml oleje, 250 ml mléka, 300 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 2 polévkové lžíce kakaa, citronová kůra *** SVĚTLÁ ČÁST: 2 vejce, 150 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 2 tvarohy, 250 ml mléka, 1 vanilkový pudink
Postup přípravy
Hlubší plech si vyložíme pečicím papírem nebo ho můžeme vymazat a vysypat polohrubou moukou.
První si připravíme tmavou část: vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, citronovou kůru a nakonec mouku promíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
Při přípravě světlé části vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem opět do pěny. Pak přidáme tvarohy, mléko a nakonec pudinkový prášek. Světlá hmota je hodně řídká.
Zhruba polovinu tmavé hmoty nalejeme a na plech tak, aby byl rovnoměrně po celé ploše. Na ní rovnoměrně rozlejeme světlou hmotu. A jako poslední navrch nalijeme zbytek tmavé hmoty.
Mně to nikdy nevyjde tak, abych poslední vrstvu rozlila pěkně rovnoměrně. Takže ještě vezmu špejli a cik-cak celý plech projedu, abych tu tmavou část přes tu tvarohovou ještě trochu roztáhla.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě (cca na 180°C) zhruba 30 až 45 minut.
Tady na MMB tento recept už je, ale pro pečení na hrnečky, což mně osobně nevyhovuje. Takže pro ty, které stejně jako já, raději váží, je tento recept příjemnější. :o)
První si připravíme tmavou část: vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, citronovou kůru a nakonec mouku promíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
Při přípravě světlé části vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem opět do pěny. Pak přidáme tvarohy, mléko a nakonec pudinkový prášek. Světlá hmota je hodně řídká.
Zhruba polovinu tmavé hmoty nalejeme a na plech tak, aby byl rovnoměrně po celé ploše. Na ní rovnoměrně rozlejeme světlou hmotu. A jako poslední navrch nalijeme zbytek tmavé hmoty.
Mně to nikdy nevyjde tak, abych poslední vrstvu rozlila pěkně rovnoměrně. Takže ještě vezmu špejli a cik-cak celý plech projedu, abych tu tmavou část přes tu tvarohovou ještě trochu roztáhla.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě (cca na 180°C) zhruba 30 až 45 minut.
Tady na MMB tento recept už je, ale pro pečení na hrnečky, což mně osobně nevyhovuje. Takže pro ty, které stejně jako já, raději váží, je tento recept příjemnější. :o)
xxx
xxx
xxx
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Bára D.
(upraveno)
30. 5. 2009, 13:05
Je výborná
papik
(upraveno)
14. 6. 2009, 11:57
@Bára D.
Děkuji.
Vladka.27
(upraveno)
23. 5. 2009, 19:28
Tak jsem včera pekla Vaše řezy už podruhé a mají úspěch. Jsou moc dobré, rychlé. Tmavá část se dělí opravdu špatně, určitě to je takhle hezčí když se to špejlí roztáhne. prostě moc dobroučké.
papik
(upraveno)
14. 6. 2009, 11:58
@Vladka.27
Děkuji.
K.Kacka
(upraveno)
17. 5. 2009, 14:40
Tak ted jsem rezy vytahla z trouby a vypadaji nadherne. Vecer se po nich zaprasi.Super receptik.
papik
(upraveno)
14. 6. 2009, 11:58
@K.Kacka
Děkuji.
blaxa
(upraveno)
15. 5. 2009, 15:45
Tak jsem dnes pekla a je to dobré.Moc nám chutnala
papik
(upraveno)
16. 5. 2009, 8:29
@blaxa
Jo jo, je to velká chuťánka - jak říká naše malá. Děkuji.
hankaa3
(upraveno)
15. 3. 2009, 20:13
Děkuji za recept Už řezy papáme Hlavně je to rychlovka Také se mi líbí, že nejsou dusivé ani mdlé. Jsou to mnamkovní řezy
papik
(upraveno)
14. 6. 2009, 11:58
@hankaa3
Děkuji.
janišta
(upraveno)
11. 3. 2009, 21:02
dnes jsem zkoušela ty lité tvarohové řezy. je to moooc dobré,jedlé. rychlé, supr recept
papik
(upraveno)
14. 6. 2009, 11:58
@janišta
Děkuji.
kativas
(upraveno)
7. 3. 2009, 10:16
Dolů jsem dala více hnědé a nahoře to taky projela špejlí. Buchtička pak vypadala hodně efektně a chuťově byla dokonalá. Všem ji doporučuji
papik
(upraveno)
14. 6. 2009, 11:58
@kativas
Děkuji.